TANSSIAITAT
Marketta ja Mauno Viitala
Kurjenpolvet ry
Pyhärvi Lopintie 4
www.markettaviitala.fi
puh.+358-40-5867745
marketta@markettaviitala.fi


Toimintaidea, toimijat ja tukijat

Tanssiaittojen idea on auttaa erikoisesti lasten ja nuorten tanssinopettajia
koreografiatyöskentelyssä. Vuonna 2009 järjestettiin Pilottikurssi, jonka osallistujat kannustivat jatkamaan alkuperäistä ideaa kurssisarjasta.

Ajatuksena on valita vuosittain hyvinkin erilaisia teemoja ja pureutua itse koreografiatyön rinnalla myös sitä tukeviin näyttämöllepanon ym. asioihin.

Tanssiaittojen kokoelmat auttavat osaltaan alan kirjallisuuden, musiikki- ja videotallenteiden sekä puvustus- ja rekvisiittavalikoiman muodossa niin kursseilla kuin laajemmin edullisena lainaustoimintana. Syksystä 2011 lähtien lasten- ja nuorten tanssin toimijat voivat lainata monipuolisesta ja laajasta Kurjenpolvet-kokoelmasta tanssiasuja, asusteita ja rekvisiittaa.

Kokoelman puvut ovat pääosin Marketta  Viitalan suunnittelemia ja Maire Laakkosen valmistamia apunaan tanssiryhmien tukijoukot. Tyyli ja väritys ovat yhtäältä nykytanssia palvelevan maanläheiset ja toisaalta räiskyvän voimakkaat ja iloiset. Laina on tukitoimenpide ja vain kulujen kate peritään. Syksyn aikana näille sivuille - mahdollisesti erilliseksikin - saadaan kuvastoluettelot ja tietoa varaus- ja toimituskäytännöistä.

Tanssiaitat on toistaiseksi rekisteröitymätön yksikkö, jonka taustalla on Marketta ja Mauno Viitalan vapaa-ajankiinteistö.  Toiminnallisesti Tanssiaittojen aktiviteetit toteutetaan yhteistyössä paikallisen Kurjenpolvet ry:n ja alueellisen Jokilaaksojen Tanssitaiteen Tuki ry:n  kanssa Opintokeskus Kansalaisfoorumin tuella. 

Tavoitteena on yhteistyö paikallisten toimijain ja yksiköiden kanssa tasokkaiden kulttuuriaktiviteettien kirjon monipuolistamiseksi käytännön toimiin osallistuen ja niitä tukien.

Vuoden mittaan pyritään huomioimaan erityisesti paikallisen ja alueellisen toiminnan tarpeita ja toivomuksia - uusia polkuja myöten.

Tanssiaitat kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan toiminnan mahdollistamisesta.

Tapaamisiin sähköisesti tai livenä Lopintiellä!

Lisätietoa myös p. 040-5867745/Marketta Viitala